25.11.13

Monsterberättelser

Vi har skrivit monsterberättelser i klassen. Vi startade redan den 26:e augusti. Nu är vi klara. Inspirationen tackar vi Josef Sahlin för. Följ länken så kan ni läsa mer om hur han har byggt upp detta skrivprojekt som vi har följt och nu slutfört: Josef Sahlin romanprojekt

Varje dag denna vecka publiceras två till tre romaner tills alla klassens berättelser finns publicerade här. De tre första följer nedan. Varsågoda!1. Monstret

Mia och Alice är helt vanliga flickor. Och de är bästa vänner. Men en dag när de går ner till källaren i skolan får de se något otäckt… Mia och Alice märker också att någon annan har sett det otäcka, men vem? Erik retar alltid Alice och tycker det är kul. Alice och Mia försöker få honom att sluta på något sätt. Och så försöker de lista ut vad det det där otäcka är? Och varför är det i källaren?.....  Läs hela berättelsen här!


2. Monstret

En dag hör Hanna underliga ljud från väggen mellan klassen och pannrummet. Camilla som alltid retar henne blir ännu elakare och säger att Hanna tror på monster.

Fast Hanna vet ju att inga monster finns. Men vad kan det underliga ljudet då ha varit?
Sen börjar underliga saker ske. En underlig affisch dyker upp på utedörren, och en elak dikt på klassdörren. Hanna misstänker Stella, sin bästa vän. Senare ser hon Stella med ett annat gäng vid bibban. Hanna är ensam i en hel vecka och planerar. Sedan genomför hon sin plan... Läs hela berättelsen här!


3. Monstret 

Tom hör ljud från golvet. Robin tror inte på honom.

“Det är säkert bara Robert som bråkar med dig” säger han. Vad kan ljuden vara?
Finns det ett monster i skolan? Eller är det bara Robert som bråkar igen?
Så många ledtrådar, så lite svar. Vem ligger bakom allting?...  © Läs hela berättelsen här!