27.11.13

Monsterberättelser nr 7-9

Vi har skrivit monsterberättelser i klassen. Vi startade redan den 26:e augusti. Nu är vi klara. Inspirationen tackar vi Josef Sahlin för. Följ länken så kan ni läsa mer om hur han har byggt upp detta skrivprojekt som vi har följt och nu slutfört: Josef Sahlin romanprojekt

Varje dag denna vecka publiceras två till tre romaner tills alla klassens berättelser finns publicerade här. Följande tre... Varsågoda!


7. Monstret

Hörde du det där? viskade Josefina. Josefina hör massor av konstiga ljud. Hon känner att hon är rädd för ljuden på något sätt. Josefina är 11 år och går i Smultronbyskola. Hon har också långt brunt hår. Hon har en bästa vän som heter Lotta. Josefina har också en värstis. Värstisen heter Sandra. Sandra har mobbat Josefina ända sen dagis. Josefina har också världens värsta lärare. Läraren heter Greta Graffman. Sedan sätter någon upp en konstig affisch. Läs berättelsen här!


8. Monstret

Linda är 12 år gammal och hennes bästa kompis Soffan är lika gammal. Linda är en glömsk och tankspridd flicka. Hon brukar mest sitta och drömma på timmarna. Hon brukar inte alls lyssna. Men när Linda hittar en konstig affisch och en underlig dikt så är Linda inte längre sig själv. Hon vill veta vem som har skrivit affischen och dikten? Och vem satte upp dem?   Läs berättelsen här!


9. Monstret

Allt är som vanligt i den lilla byskolan Solbacka. Tills det plötsligt dyker upp en konstig affisch, och en dikt som bara klagar på att alla som tror på  monster är konstiga. Och när det också börjar höras konstiga ljud ifrån miniklassen börjar Sofie och Matilda misstänka något. Ylva gör det inte lättare för dem, hon blir bara dummare och dummare för varje dag som går. Läs berättelsen!