26.11.13

Fler monsterberättelser

Vi har skrivit monsterberättelser i klassen. Vi startade redan den 26:e augusti. Nu är vi klara. Inspirationen tackar vi Josef Sahlin för. Följ länken så kan ni läsa mer om hur han har byggt upp detta skrivprojekt som vi har följt och nu slutfört: Josef Sahlin romanprojekt

Varje dag denna vecka publiceras två till tre romaner tills alla klassens berättelser finns publicerade här. Följande tre... Varsågoda!


4. Monstret

Alice hör knackningar från golvet. Vem eller vad kan det vara? Alice och Nathalie går till biblioteket för att läsa. De ser att böckerna har något grönt på sig. Alice Ser en konstig dikt och en affisch på väggen. Vem kan det vara? Läs berättelsen här!


5. Monstret

Kalle och hans bästa kompis Kurt hör konstiga ljud i skolan. De misstänker att det kanske är ett monster. Men sen kommer Alex och säger att det inte finns monster. Alex är alltid dum och tror aldrig på Kalle och Kurt. En dag ser Kalle och Kurt att Alex sätter upp en affisch. Det började hända saker. Människorna blir rädda och gömmer sig i sina hus. De säger att de har sätt ett monster. Och Kalle och Kurt hittar ledtrådar och kanske hittar de den skyldige.© Läs berättelsen här!


6. Monstret

En dag hör Evert något. Det låter från pannrummet! Evert vill veta vad det är, men det är ju förbjudet att gå dit. Evert bestämmer sig för att inte berätta för någon om ljuden, de skulle tro att han var jättekonstig. Magnus retar Evert hela tiden. Antagligen för att han är jättedålig i fotboll och för att han inte har så många kompisar.  Evert bestämmer sig för att hämnas på Magnus.
Evert har också sett en underlig affisch om ett monster.
Vem har satt upp den? Och vem har skrivit den konstiga dikten om töntiga monster?
Kommer Evert kunna hålla hemligheten om ljuden? Läs berättelsen här!